Κάλυψη κόστους πρόσληψης 58 ατόμων από το Δήμο Γουβών του νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 18118
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Κάλυψη κόστους πρόσληψης 58 ατόμων από το Δήμο Γουβών του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γουβών του νομού Ηρακλείου, ο δήμος Γουβών στον προϋπολογισμό του για το 2009, προέβλεπε έσοδα από το τέλος παρεπιδημούντων που ανέρχονταν στο ποσό του 1.500.000 ευρώ με το οποίο θα πληρώνε τους εργαζόμενους που θα προσλαμβάνονταν το τρέχον έτος.
Μάλιστα η σχετική προκήρυξη για πρόσληψη 18 ατόμων με επιστημονική κατάρτιση και 40 εργαζομένων-εργατών για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου την θερινή περίοδο, έχει ήδη βγει.
Όμως, μετά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για το τέλος παρεπιδημούντων, ο δήμος Γουβών έχει μέινει κυριολεκτικά στον «αέρα», καθώς αδυνατεί να προχωρήσει στην πρόσληψη των ατόμων αυτών.
Έτσι η μόνη λύση που απομένει είναι να πάρει ο δήμος Γουβών δάνειο από τράπεζα προκειμένου να μπορέσει να προσλάβει τους εργαζόμενους.
Επειδή οι ανάγκες του δήμου είναι μεγάλες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, και η πρόσληψη προσωπικού είναι επιτακτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να χρηματοδοτήσει το Δήμο Γουβών του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες πρόσληψης των 58 εποχιακών εργαζομένων για να μην καταφύγει στην έσχατη λύση του δανεισμού.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης