Κάλυψη των αναγκών ορθοδοντικής στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6548
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/2/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: Κάλυψη των αναγκών ορθοδοντικής στο ΙΚΑ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την απάντηση της 4845/19-1-2010 Ερώτησής μου σχετικά με την έλλειψη ορθοδοντικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου, ενώ ορθά πράττει το Υπουργείο προκηρύσσοντας θέση ορθοδοντικού στο νομό Χανίων, εντούτοις δεν αναφέρεται τίποτα για το νομό Ηρακλείου, στον οποίο οι ανάγκες των ασφαλισμένων είναι μεγαλύτερες.
Επειδή, όπως είχα αναφέρει και στην προηγούμενη Ερώτησή μου, οι πάνω από 60 οικογένειες στο νομό Ηρακλείου που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους την ειδικότητα του ορθοδοντικού, είναι αναγκασμένες να πηγαινοέρχονται στον Πειραιά για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, με μεγάλο κόστος σε χρήμα και χρόνο.
Επειδή σύμφωνα με τους ασφαλισμένους, είναι προτιμότερο από πλευράς κόστους, να έρχονται ορθοδοντικοί από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, γεγονός που θα αποτελούσε έστω μία μερική λύση του προβλήματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του ΙΚΑ να προκηρύξουν άμεσα θέση ορθοδοντικού ιατρού για το νομό Ηρακλείου ή, σε διαφορετική περίπτωση, τουλάχιστον να μεριμνήσουν ώστε να μετακινείται ορθοδοντικός από τον Πειραιά στο Ηράκλειο, με σαφώς μικρότερο κόστος για τον ασφαλιστικό φορέα προκειμένου να καλυφθούν οι υπαρκτές επιτακτικές ανάγκες.

Ο ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ