Κάμερες φαντάσματα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 549
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/2/2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Θέμα: Κάμερες φαντάσματα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Οσμή σκανδάλου αποπνέουν όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις δεκάδες κάμερες που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με τεράστιο κόστος (10.000€ έκαστη) και οι οποίες δεν λειτούργησαν ποτέ, γιατί η online σύνδεση με τα Αστυνομικά Τμήματα, που όπως λένε οι πληροφορίες θα γινόταν από τη SIEMENS, δεν πραγματοποιήθηκε.
Σήμερα πολλές από τις κάμερες έχουν καταστραφεί ή έχουν φθορές και το πρόβλημα επεκτείνεται, όπως λέγεται, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.
Επειδή, πρόκειται για καταφανή κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, με ευθύνη της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Επειδή, ο ΒΟΑΚ είναι ανάγκη να αποτελέσει έναν ασφαλή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, αφού τουλάχιστον το 40% του συνολικού αριθμού τροχαίων της Κρήτης γίνονται στον ΒΟΑΚ, με δεδομένη την αυξημένη χρήση του από τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες σε ετήσια βάση.
Επειδή, η Κρήτη δικαιούται έργα υποδομής με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να διερευνήσει την υπόθεση της τοποθέτησης καμερών κατα μήκος του ΒΟΑΚ, που δεν λειτούργησαν ποτέ, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν αλλά και να ολοκληρωθεί το έργο με σωστές διαδικασίες.

Ο ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ