Κίνδυνος μπλακ – άουτ στην Κρήτη

Αριθμός πρωτ: 31
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Κίνδυνος μπλακ – άουτ στην Κρήτη

Με παλαιότερες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει το μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κρήτης. Τώρα με αφορμή το γεγονός ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προγραμματίζει εικοσιτετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009,μεσούσης δηλαδή της τουριστικής περιόδου και άρα αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος, το πρόβλημα αυτό επανέρχεται με επιτακτικό τρόπο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη Κρήτη, υπάρχει έλλειψη τεχνικού προσωπικού, 400-500 ατόμων, με άμεσες συνέπειες τόσο στην ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού όσο και στη συντήρηση του δικτύου, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μπλάκ – αουτ στο νησί με τον αντίστοιχο αρνητικό αντίκτυπο στο τουρισμό του νησιού και άρα στη τοπική οικονομία.
Επειδή η οικονομία της Κρήτης, αλλά και σχεδόν όλης της χώρας, στηρίζεται στο τουρισμό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και ένα ενδεχόμενο μπλακ- αουτ, αλλά και οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, θα αποτελέσουν μεγάλο πλήγμα στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία .
Επειδή όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές στη ΔΕΗ επι συνόλου 23.354 εργαζομένων αυτοί που είναι ηλικίας μέχρι τριάντα ετών είναι μόνο 250, και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού γίνεται μέρα με τη μέρα πιο έντονο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να προβεί σε προσλήψεις τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα συντήρησης του δικτύου που υπάρχουν ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του μπλάκ-άουτ με τις αντίστοιχες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ