Καθυστέρηση ολοκλήρωσης σπουδών στο ΤΕΙ Κρήτης εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού

Αριθμός πρωτ: 5069
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Καθυστέρηση ολοκλήρωσης σπουδών στο ΤΕΙ Κρήτης εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όπως είναι γνωστό, για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων στο ΤΕΙ Κρήτης απαιτείται ικανός αριθμός εκπαιδευτικού προσωπικού (μόνιμου και ωρομίσθιου), δεδομένου ότι, εξαιτίας της τεχνολογικής μορφής της εκπαίδευσης, απαιτείται οι εργαστηριακές ομάδες των φοιτητών να είναι ολιγομελείς (είκοσι με εικοσιπέντε φοιτητές κατά ομάδα).
Όμως ο πολύ περιορισμένος αριθμός μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και οι εξαιρετικά περιορισμένες πιστώσεις για ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν ως αποτέλεσμα να συγκροτείται μικρός αριθμός εργαστηριακών ομάδων κατά εργαστηριακό μάθημα, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός σπουδαστών να μην μπορούν να παρακολουθήσουν πολλά από τα εργαστηριακά μαθήματα στο χρόνο που επιθυμούν και πρέπει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
Δυσκολίες στην παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση δημιουργεί και η έλλειψη του απαιτούμενου εργαστηριακού εξοπλισμού, όπως και η καθυστέρηση πραγματοποίησης της αναγκαίας ανανέωσής του.
Επειδή γονείς και σπουδαστές αγανακτούν από την κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση των σπουδών μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:

Αν στα πλαίσια της πολυσυζητημένης μεταρρύθμισης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα προτίθεται:
1) Να δώσει νέες θέσεις για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και μέχρι τότε αύξηση των πιστώσεων για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού.
2) Να αυξήσει τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ Κρήτης για άμεση κάλυψη των αναγκών σε εργαστηριακό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης