Καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών

Αριθμός πρωτ: 3202
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση στην υποβολή αιτήσεων για ένταξη στον πίνακα αναπληρωτών.

Με επιστολή του προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) ο αιρετός του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ) Κρήτης ζητά την παρέμβασή της προς το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το άνοιγμα του ηλεκτρονικού συστήματος και την έναρξη κατάθεσης αιτήσεων για εγγραφή στο πίνακα αναπληρωτών.
Συγκεκριμένα, ζητά να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των αποφοίτων των Παιδαγωγικών σχολών που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους μέσα στο καλοκαίρι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σημειώνει ακόμη πως η καθυστέρηση αυτή σε συνδυασμό με τη μείωση των διορισμών έχει προκαλέσει τεράστιες ανησυχίες στους νέους πτυχιούχους.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα πάντα με την επιστολή του αιρετού του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης οι ανάγκες της Κρήτης σε θέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι 1200 γεγονός που κάνει ακόμη επιτακτικότερη την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης στον πίνακα αναπληρωτών των νέων αποφοίτων.
Επειδή, η καθυστέρηση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για εγγραφή στον πίνακα των αναπληρωτών των νέων αποφοίτων των παιδαγωγικών σχολών θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη τοποθέτησή τους σε σχολεία τη νέα σχολική χρονιά που σύντομα ξεκινάει.
Επειδή, η καθυστέρηση αυτή σε συνδυασμό με την μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών προκαλεί τεράστια ανησυχία στους εκπαιδευτικούς αλλά και θα έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να μην είναι πλήρως στελεχωμένα, λόγω ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Πότε προτίθεται το υπουργείο να προχωρήσει στο άνοιγμα του ηλεκτρονικού συστήματος ώστε να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πίνακα αναπληρωτών των αποφοίτων παιδαγωγικών σχολών που πήραν το πτυχίο τους μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να μπορούν να τοποθετηθούν σε σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καλύπτοντας τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης