Καρδιοχειρουργική κλινική ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 11472
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Καρδιοχειρουργική κλινική ΠΑΓΝΗ.

Απενεργοποιημένη εδώ και χρόνια, παραμένει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο να χειρουργούνται σε νοσοκομεία εκτός Κρήτης ή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Η κατασκευή της εν λόγω Κλινικής έχει στοιχίσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ και περιελάμβανε κτίριο έκτασης 1700 τ.μ. αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που ακόμα δεν έχει παραδοθεί επίσημα από τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ).
Επειδή, εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει καρδιοχειρούργος για να στελεχώσει την κλινική, ενώ οι 2 εκπαιδευμένες νοσοκόμες που στελεχώνουν το τμήμα, ασφαλώς και δεν επαρκούν για τη λειτουργία του.
Επειδή, είναι αδιανότητο η καρδιοχειρουργική κλινική του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης να παραμένει κλειστή, οδηγώντας τους ασθενείς εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
H κ.Υπουργός
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η Καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ και να μπορούν να εξυπηρετούναι οι ασθενείς ολόκληρης της Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης