Κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και φορέων του δημοσίου

Αριθμός πρωτ: 30
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και φορέων του δημοσίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στις 26/5/09, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατάργησης και συγχώνευσης 255 φορέων και οργανισμών του ελληνικού δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από τους 620 φορείς που είχαν εξεταστεί εως τότε.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας προβλέπεται να γίνει μέσα σε χρονικό διάστημα 4 μηνών.
Επειδή καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με τους οργανισμούς και τους φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν αν και έχει παρέλθει μήνας από την ανακοίνωση.
Επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ανάστατοι και δεν γνωρίζουν το μέλλον της εργασιακής τους πορείας.
Επειδή διαφαίνεται μία νέα μέθοδος καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων, με το δήθεν πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων και του εξορθολογισμού της λειτουργίας του δημοσίου, την ώρα που η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη ακριβώς το αντίθετο, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις σκόπιμες δημοπρατήσεις των δημόσιων έργων, αφού γνωρίζει ότι τα έργα δεν μπορούν να ξεκινήσουν,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να διευκρινήσει άμεσα πόσοι και ποιοί οργανισμοί και φορείς του ελληνικού δημοσίου πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν, με ποιό χρονοδιάγραμμα θα γίνει αυτή η διαδικασία, πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν από αυτή τη νέα δομή αλλά και πως θα εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων που εργάζονται σ’αυτούς.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ