Καταβολή ενιαίας ενίσχυσης από το απόθεμα στρεμματικής ενίσχυσης σουλτανίνας στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών

Αριθμός πρωτ: 13355
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Καταβολή ενιαίας ενίσχυσης από το απόθεμα στρεμματικής ενίσχυσης σουλτανίνας στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών.

Την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών από το απόθεμα της στρεμματικής ενίσχυσης σουλτανίνας, ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την ΟΑΣΝΗ, είναι άδικο για τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών, ιδιαίτερα για όσους παρήγαγαν μόνο επιτραπέζια σταφύλια όλα τα έτη αναφοράς, οι οποίοι δεν ελάμβαναν τη στρεμματική ενίσχυση, να μην εισπράττουν καθόλου επιδότηση με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού, παρόλο που υπάρχουν τα χρήματα του αποθέματος.
Επειδή η ΟΑΣΝΗ προτείνει, αντί να μεταφερθούν τα χρήματα από τη μη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στρεμματικής ενίσχυσης σουλτανίνας σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, να παραμείνουν στο Ηράκλειο και να καταβληθούν στους περίπου 650 παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών.
Επειδή πρέπει να ενισχύονται και οι αγρότες που κοπιάζουν και πρωτοπορούν παράγοντας επιτραπέζια σταφύλια,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου και να καταβάλει ενιαία ενίσχυση από το απόθεμα της στρεμματικής ενίσχυσης σουλτανίνας στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών, οι οποίοι δεν εισπράττουν καθόλου επιδότηση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης