Καταβολή κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

Αριθμός πρωτ: 948
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Καταβολή κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Η μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων του Νομού Ηρακλείου αλλά και της χώρας γενικότερα, λόγω των συνεχών αυξήσεων στο κόστος παραγωγής έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς.
Επειδή η παραδοχή από την Κυβέρνηση του γεγονότος των μεγάλων αυξήσεων στο κόστος παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων, οδήγησε στην δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για καταβολή της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης του 2007, εντός του τρέχοντος έτους.
Επειδή βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Οκτωβρίου και υπολείπεται μόνο ένα δίμηνο πριν το τέλος του 2007, ενώ ταυτόχρονα η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ηρακλείου είναι οριακή.
Επειδή οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση και οδηγούνται σε σφαγή του ζωικού κεφαλαίου, όταν τους δοθεί η δυνατότητα, αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος διατήρησης των ποιμνίων τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Πότε θα καταβληθεί η κοινοτική εξισωτική αποζημίωση του 2007 στους κτηνοτρόφους τους Νομού Ηρακλείου, με δεδομένη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για καταβολή του ποσού των 140 εκατομμυρίων ευρώ εντός του έτους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ