Καταγγελία εκπαιδευτικών για αντεργατική στάση της Κυβέρνησης

Αριθμός πρωτ: 7008
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Καταγγελία εκπαιδευτικών για αντεργατική στάση της Κυβέρνησης.

Την αντεργατική στάση του Υπουργείου Παιδείας καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών με αφορμή τη στάση τους απέναντι στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται χωρίς να έχουν πληρωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για σκληρή εκμετάλλευση και παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού οι ωρομίσθιοι προσλαμβάνονται χωρίς την πρόβλεψη των αναγκαίων κονδυλίων για να πληρωθούν και εργάζονται για μήνες χωρίς να τους καταβάλλονται οι αποδοχές που δικαιούνται.
Επειδή η επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην προσωπική ζωή των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών όσο και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Επειδή και με την 6318/28-3-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει το απαράδεκτο καθεστώς κάτω από το οποίο εργάζονται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:

1) Αν προτίθεται να δώσει εντολές για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
2) Αν προτίθεται να κάνει δεκτές τις προτάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών για πλήρη απασχόληση και βελτίωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης