Καταγγελίες για προσλήψεις ημετέρων και στο Υπουργείο Πολιτισμού

Αριθμός πρωτ: 6599
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες για προσλήψεις ημετέρων και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων και Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» καταγγέλλει τις αναξιοκρατικές προσλήψεις στις οποίες προέβησαν υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξυπηρέτηση ημετέρων.
Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία εις βάρος τους καθώς προκηρύχθηκαν θέσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στην Κνωσό, χωρίς να απαιτούνται κάποια απαραίτητα τυπικά προσόντα και χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια κατάταξης, ενώ δεν δίνεται προτεραιότητα σε ειδικευμένο προσωπικό που κατέχει ανάλογο πτυχίο. Επιπλέον δε η τελική επιλογή θα γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού, χωρίς διαδικασίες που να ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ, παρά τις διαβεβαιώσεις σας τον περασμένο Φεβρουάριο για τήρηση αξιοκρατικών κριτηρίων κατάταξης.
Επειδή καταρτισμένοι αρχαιοφύλακες παραγκωνίζονται προκειμένου να προσληφθούν ανειδίκευτα άτομα με κομματικά κριτήρια.
Επειδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου, προσλαμβάνονται αρχαιοφύλακες χωρίς καν γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την αδικία και την απαξίωση που υφίστανται πολλοί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι, ενώ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις διορισμού, απορρίπτονται.
Επειδή οι ενδιαφερόμενοι προτίθενται να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη για να αποτρέψουν την κατάφωρη αδικία εις βάρος τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να άρει την κατάφωρη αδικία εις βάρος των αποφοίτων και των σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» και να θέσει ως απαραίτητο προσόν διορισμού στις αντίστοιχες θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού την κατοχή του ανάλογου πτυχίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης