Καταστροφή νοτίων παραλίων του νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6173
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/2/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Θέμα: Καταστροφή νοτίων παραλίων του νομού Ηρακλείου.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που δημιουργήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που φύσηξαν τις τελευταίες ώρες στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου.
Ολόκληρες παραλίες χιλιομέτρων όπως του Κερατόκαμπου, της Άρβης και του Τσούτσουρα χάνουν τη μορφή που είχαν εδώ και δεκάδες χρόνια εξαιτίας της δημιουργίας των αλιευτικών καταφυγίων τα οποία έχουν διαφοροποιήσει την κίνηση των θαλάσσιων κυμάτων με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της παραλιακής ζώνης.
Στην παραλία του Κερατόκαμπου όλος σχεδόν ο παραλιακός δρόμος έχει καταστραφεί, αλμυρίκια έχουν ξεριζωθεί και ο κίνδυνος να επηρεαστούν και κτήρια που βρίσκονται εσωτερικά του δρόμου είναι μεγάλος.
Επειδή, τεράστια ευθύνη για αυτή την άσχημη εξέλιξη αλλοίωσης της παραλιακής ζώνης φέρουν οι μη ολοκληρωμένες μελέτες κατασκευής των αλιευτικών καταφυγίων Κερατόκαμπου και Άρβης καθώς και του τουριστικού καταφυγίου Τσούτσουρα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ. κ. Υπουργοί
Αν προτίθενται να ολοκληρώσουν τις μελέτες ακτομηχανικής που είναι αναγκαίες αλλά κυρίως να υλοποιήσουν άμεσα τις ήδη προβλεπόμενες παρεμβάσεις (κατασκευή κάθετων στη ακτή μόλων) ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφή αφού ως γνωστόν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης αδυνατούν για έργα αυτής της εμβέλειας για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ