Κινητοποιήσεις αγροτών του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3309
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις αγροτών του Νομού Ηρακλείου.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου μαζί με τους εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών,στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αποφάσισαν από κοινού την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων τον προσεχή Σεπτέμβριο, σχετικά με τα χρόνια και σοβαρά ζητήματα του αγροτικού κόσμου.
Το ανεξέλεγκτο πλέον κόστος παραγωγής, τα προβλήματα της αμπελουργίας στο νομό, οι αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών, τα καρτέλ τόσο στη φυτική όσο και στην ζωική παραγωγή, είναι ζητήματα που δεν μπορούν άλλο να παραμένουν άλυτα, αφού έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νομού σε οικονομικό μαρασμό και την τοπική οικονομία σε αδιέξοδο.
Επειδή η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης επιτείνει την όξυνση των προβλημάτων και ο αγροτικός κόσμος του Νομού Ηρακλείου είναι πλέον αποφασισμένος να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, αφού η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν πράττει τα αυτονόητα αλλά ούτε υλοποιεί τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς εξαγγέλλει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα και πότε, προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού Ηρακλείου,

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης