Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 9162
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιων Σωματείων Υγειονομικών Μονάδων Κρήτης, διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και προβαίνει σε τρίωρη στάση εργασίας και αποκλεισμό τμημάτων των νοσοκομείων, την Τρίτη 4/11/2008.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, για τις τεράστιες ελλείψεις σε Νοσηλευτικό-Διοικητικό-Τεχνικό – Παραϊατρικό και Βοηθητικό προσωπικό, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και την εγκατάλειψη των νοσοκομείων όσον αφορά τη συντήρηση των κτιρίων.
Επειδή, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, γίνεται προσπάθεια από την ηγεσία του Υπουργείου για μετάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους για τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της υγείας, την ώρα που η ίδια η ηγεσία δείχνει πρωτοφανή αδιαφορία για επίλυση των πρβλημάτων αυτών.
Επειδή μερικά από τα βασικά τους αιτήματα είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, το νέο μισθολόγιο, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ αλλά και η αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία.
Επειδή αναμένεται μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών από τις επερχόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ.Υπουργός:
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες της Κρήτης και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης