Κινητοποιήσεις και αιτήματα υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 14340
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ : Κινητοποιήσεις και αιτήματα υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Σε κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν οι υπάλληλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, διεκδικώντας την επίλυση των χρόνιων θεσμικών, εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων τους.
Ειδικότερα οι υπάλληλοι της ΝΑΗ ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναπροσαρμογή του επιδόματος του Ν. 2768/98 σε 550 ευρώ, την οικονομική και θεσμική ενδυνάμωση του θεσμού της Ν.Α., την ισχύ μόνο του κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, τη διασφάλιση του ωραρίου εργασίας τους, καθώς και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την παράλληλη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες εργασιακές ανάγκες.
Επειδή, σύμφωνα με το Σύλλογο Υπαλλήλων της ΝΑΗ, οι διακρίσεις, οι αδικίες, οι χαμηλές και οι διαφορετικές αποδοχές, ακόμη και στον ίδιο κλάδο, αποτελούν μια πραγματικότητα, την οποία η Κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί.
Επειδή οι υπάλληλοι της ΝΑΗ κάνουν λόγο για σκληρή και μονόπλευρη λιτότητα απέναντι στους εργαζομένους που εκτελούν το 70% περίπου των αιτημάτων του πολίτη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτά και να επιλύσει το σύνολο των θεσμικών, εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, αλλά και των άλλων αυτοδιοικήσεων της χώρας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης