Κινητοποιήσεις Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Αριθμός πρωτ: 9125
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/3/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας προκειμένου να δοθεί λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως επισημαίνεται, η δυσμενής οικονομική κατάσταση, η υποστελέχωση και η έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού, έχουν οδηγήσει τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις σε αδυναμία εξυπηρέτησης του σκοπού τους, απαξιώνοντας ουσιαστικά το θεσμό απέναντι στους πολίτες.
Επειδή σύμφωνα με την ΕΝΑΕ, αν δεν επιλυθούν τουλάχιστον τα τρία αυτά μείζονος σημασίας προβλήματα θα προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω αναφερθεί τόσο στην υποχρηματοδότηση όσο και στην υποστελέχωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, με συνέπεια να μην καθίσταται εφικτό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες του Νομού.
Επειδή καμία απόφαση της Κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, και μεταξύ αυτών και του νομού Ηρακλείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα της ΕΝΑΕ και να δώσει άμεσα λύσεις στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δεύτερος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ιδιαίτερα η Ν.Α. Ηρακλείου, στην οποία πέντε χρόνια τώρα μόνο προβλήματα συσσωρεύονται.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης