Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Μ.Στρατάκη την εβδομάδα που πέρασε (26-30/4/2010)


– Τη δέσμευση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ξενογιαννακοπούλου για πληρωμή των συμβασιούχων που είχαν εργαστεί στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, απέσπασε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, κατά τη συζήτηση σχετικής Ερώτησής του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.
Όπως είναι γνωστό, οι συμβασιούχοι που είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είχαν μείνει απλήρωτοι εξαιτίας λαθών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των τότε Διοικήσεων των νοσοκομείων.
Η Υπουργός ανέφερε ότι αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για τους συμβασιούχους του Βενιζέλειου νοσοκομείου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους.

– Ο κ.Στρατάκης κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τη μαζική προσβολή των αιγοπροβάτων της Κρήτης από την παρασιτική μύγα Wohlfahrtia Magnifica και τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης.

– Επίσης, ο κ.Στρατάκης ως Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας και Αυστραλίας, υποδέχθηκε στο κτίριο της Βουλής το Προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, της οποίας Πρόεδρος είναι ο βουλευτής Αυστραλίας και πρώην Υπουργός κ.Γιάννης Πανταζόπουλος, Γραμματέας ο Ευρωβουλευτής της Γερμανίας κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης και ταμίας ο επίσης βουλευτής Αυστραλίας και πρώην Υπουργός κ.Γιώργος Σουρής.
Κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας συζήτησαν τρόπους και πρωτοβουλίες με τις οποίες θα μπορούσαν οι βουλευτές ελληνικής καταγωγής των Κοινοβουλίων όπου γης, να συνδράμουν την Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται.