Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Μ.Στρατάκη την εβδομάδα 14-18/6/10

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για όσους ασθενείς συμπολίτες μας κάνουν καθημερινή χρήση ειδικών ιατρικών μηχανημάτων, ζήτησε με Ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Όπως αναφέρει, υπάρχουν περιπτώσεις συμπολιτών μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες (πχ αναπνευστικά προβλήματα) και χρησιμοποιούν καθημερινά ειδικά μηχανήματα, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η Πολιτεία είναι αναγκαίο να σκύψει στο πρόβλημα αυτό και να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε όσους αποδεδειγμένα κάνουν καθημερινή χρήση μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους.

Σε άλλη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, ο κ.Στρατάκης αναφέρεται στο θέμα της λειτουργίας των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Χερσονήσου. Το κτίριο που προοριζόταν για να στεγάσει τις ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ στην περιοχή είναι έκτασης 1000τ.μ. και έχει ολοκληρωθεί από το 2004.
Οι υπηρεσίες αυτές, όμως, δεν έχουν στελεχωθεί μέχρι σήμερα με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χερσονήσου, να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στο Ηράκλειο ακόμα και για τις πιο απλές εξετάσεις ή να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα.

Ακόμη, παρενέβη με Ερώτησή του στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και μέρους του 2008 στους κτηνοτρόφους της Κρήτης, καθώς παρά τις ειλικρινείς προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και τις πρόσφατες σχετικές ανακοινώσεις, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα οι κτηνοτρόφοι τα ποσά που δικαιούνται.
Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι η εξισωτική αποζημίωση θα αποτελέσει μία προσωρινή ανακούφιση για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης, καθώς βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, εξαιτίας και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με το υψηλό κόστος παραγωγής και την δυσκολία διάθεσης των προϊόντων τους σε ικανοποιητικές τιμές.