Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Μ.Στρατάκη την εβδομάδα που πέρασε (27/9-1/10/2010)

– Την πληρωμή των δεδουλευμένων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα δημόσια ΙΕΚ όπως και στα σχολεία του νομού Ηρακλείου, ζήτησε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που είχαν εργασθεί και συνέχιζουν να εργάζονται ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ του Ηρακλείου έχουν να πληρωθούν εδώ και αρκετούς μήνες.
 Ταυτόχρονα, παρόμοια καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων, παρατηρείται και για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στην Α’θμια και Β΄θμια εκπαίδευση.

– Επίσης, με Αναφορά του προς το Υπ.Παιδείας, ο κ.Στρατάκης ζητά την κάλυψη των κενών των ειδικών σχολείων από νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, ο πίνακας των αναπληρωτών δασκάλων ειδικής αγωγής εξαντλήθηκε, όμως τα κενά στα Ειδικά σχολεία του νομού Ηρακλείου και σε άλλες περιοχές της χώρας, δεν καλύφθηκαν.

– Σε άλλη παρέμβαση του βουλευτή προς τον Υπ.Προστασίας του Πολίτη, ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Χερσονήσου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Γ ή Δ τάξης. Η περιοχή ευθύνης του παραπάνω κλιμακίου (Δήμοι Χερσονήσου, Μαλίων, Γουβών. Θραψανού, Καστελλίου), με πλέον των 32.000 μόνιμων κατοίκων (απογραφή 2001), πάνω από 49.000 ξενοδοχειακές κλίνες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, campings, κατοικίες, επαύλεις (ΕΟΤ 2009) και περίπου 200.000 ξένους επισκέπτες τους θερινούς μήνες, είναι αρκετά μεγάλη, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο των Ξενοδόχων.

– Επίσης, το Υπ.Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στην αναφορά του κ.Στρατάκη για την παραχώρηση έκτασης στην παραλία του Καρτερού, ώστε να γίνει προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες, απαντά ότι είναι αναρμόδιο για το θέμα, διαβιβάζοντας το αίτημα του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Νομού Ηρακλείου στο αρμόδιο Υπ.Πολιτισμού και Τουρισμού.

– Τέλος, σε άλλη απάντηση από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ.Σκανδαλίδης ενημερώνει τον κ.Στρατάκη ότι προχωράει κανονικά η διαδικασία των εκτιμήσεων των ζημιών στα αμπέλια από την έντονη βροχόπτωση στις 1/9/10. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: “Για τις καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές που προξενήθηκαν από τη βροχόπτωση που σημειώθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2010, σε αμπελοκαλλιέργειες του νομού Ηρακλείου, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν δηλώσεις εκ μέρους των παραγωγών. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη αρχίσει. Στη συνέχεια, και μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς”.