Κτιριακό πρόβλημα στο 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 13406
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Κτιριακό πρόβλημα στο 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Έντονο κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, καθώς οι συνθήκες λειτουργίας του είναι απαράδεκτες , αφού πρόκειται για λυόμενες αίθουσες που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις ανάγκες του σχολείου.
Εκτός των ακατάλληλων αιθουσών υπάρχει πρόβλημα και με τη θέρμανση του σχολείου καθώς σε περίπτωση κρύου οι μικροί μαθητές συγκεντρώνονται όλοι για το μάθημά τους μόνο σε μια αίθουσα, στην οποία λειτουργεί καλοριφέρ.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα στέγασης των σχολείων στην πόλη του Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί μέριμνα και για το 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.
Επειδή οι γονείς είναι πλέον αγανακτισμένοι γιατί τα παιδιά τους ταλαιπωρούνται καθημερινά από τις ακατάλληλες κτιριακές υποδομές, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και την ενίσχυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με τα αναγκαία ποσά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα όλων των σχολείων του Νομού Ηρακλείου και ιδιαίτερα του 10ου Νηπιαγωγείου, για να σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των μικρών μαθητών.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης