Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Φορτέτσα του Δήμου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 16287
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

Θέμα: Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Φορτέτσα του Δήμου Ηρακλείου.

Ως γνωστόν ο συνοικισμός της Φορτέτσας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξ΄αιτίας της γειτνίασής του με την Α΄και Β΄αρχαιολογική ζώνη Κνωσού με αποτέλεσμα πολλά θέματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν με το σωστό τρόπο.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα αποτελεί η διέλευση από τα στενά δρομάκια του οικισμού ο Νομαρχιακός δρόμος που ενώνει την πόλη του Ηρακλείου με τους οικισμούς Βασιλειές, Σύλλαμος και Άγιος Βλάσης του Δήμου Ηρακλείου αλλά και τον οικισμό του Αγίου Σύλλα του Δήμου Τεμένους.
Η σύνδεση των οικισμών αυτών της πρώην επαρχίας Τεμένους δια μέσου της Φορτέτσας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα πολλά και μεγάλα.
Επειδή είναι ανάγκη να βρεθεί λύση για τους διερχόμενους και τους κατοίκους της Φορτέτσας προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων και η εύκολη πρόσβαση.
Επειδή στην περιοχή των Βασιλειών εξ αιτίας του ιδιαίτερα φυσικού κάλους έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός Ηρακλειωτών, κυρίως νέων οικογενειών με αποτέλεσμα η κίνηση να έχει αυξηθεί υπερβολικά,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να μελετήσουν όλες τις εφικτές λύσεις εύκολης πρόσβασης και διέλευσης από τον οικισμό της Φορτέτσας αλλά και να ενισχύσουν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου να πραγματοποιήσουν τα αναγκαία έργα ώστε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα να λυθεί αλλά και να αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης