Κωλυσιεργία στην κατασκευή πίστας στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 235
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Κωλυσιεργία στην κατασκευή πίστας στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου .

Διεκόπησαν οι εργασίες κατασκευής πίστας για τη στάθμευση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλλει δραστικά στην αποσυμφόρηση και στην ομαλή λειτουργία του.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, (εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», 20-9-07) η εκ νέου καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου οφείλεται στη διαπίστωση χρήσης από τον εργολάβο ακατάλληλων υλικών για την ασφαλτόστρωση της πίστας, καθιστώντας επισφαλή τη χρήση της.
Ευθύνες προκύπτουν τόσο για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα για το εν λόγω έργο, όσο και για τους κατασκευαστές που όφειλαν να γνωρίζουν για την ακαταλληλότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών.
Επειδή ανάλογες κακοτεχνίες έχουν επισημανθεί και σε άλλα έργα του ΚΑΗΚ.
Επειδή το έργο δεν παραδίδεται μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν δοθεί, με αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης χώρου, να δημιουργούνται πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις των αεροπλάνων.
Επειδή πολλές φορές έχω επισημάνει τα προβλήματα του αεροδρομίου Ηρακλείου, εν τούτοις παρά τις εξαγγελθείσες παρεμβάσεις, καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ξένοι και οι Έλληνες επιβάτες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής πίστας στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί σε χρήση ώστε να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ