Κόμβος Αγίου Σώζωντος

Αριθμός πρωτ: 8602
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Κόμβος Αγίου Σώζωντος.

Ο κάθετος άξονας Ηράκλειο-Βιάννος, τμήματα του οποίου έχουν αποδοθεί στην κυκλοφορία και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από καιρό, βρίσκεται σε κατάσταση που εξακολουθεί να δημιουργεί οξύτατα προβλήματα.
Οι ημερομηνίες των εργολαβιών έχουν λήξει και ο δρόμος παραμένει ημιτελής μη έχοντας πλήρη και ασφαλή σύνδεση με όλους τους οικισμούς εγκυμονώντας κινδύνους για τους χρήστες, χωρίς ωστόσο να έχουν αποφευχθεί μέχρι σήμερα και τα θανατηφόρα περιστατικά.
Ο κόμβος του Αγίου Σώζωντος που αποτελεί την μικρότερη ίσως παρέμβαση, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ως υποέργο, παρά τις δεσμεύσεις, έχει μείνει στις καλένδες.
Επειδή οι κάτοικοι του Δήμου Αρχανών αλλά και οι επισκέπτες αγανακτούν για αυτή την αδιαφορία της Πολιτείας και επιπλέον οι κίνδυνοι από τη χρήση πρόσκαιρων διαβάσεων αυξάνονται με την αύξηση της κίνησης,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να δώσουν εντολές και τις ανάλογες πιστώσεις για την κατασκευή του μικρότερου σε κόστος κόμβου του κάθετου άξονα που συνδέει τις Αρχάνες και εξυπηρετεί τους κατοίκους και επισκέπτες των Αρχανών, αλλά και όλους τους διερχόμενους προς την πάνω Μεσσαρά, ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να εξυπηρετηθούν οι πολυπληθείς χρήστες του δρόμου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης