Μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αριθμός πρωτ: 4802
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αγωνιώδη έκκληση προς την Κυβέρνηση έκαναν για άλλη μια φορά ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος του Ηρακλείου, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού Ηρακλείου.
Όπως επισημαίνουν τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου όσο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), είναι αναγκαία η επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των πολυκαταστημάτων καθώς και η τροποποίηση του νομικού πλαισίου που ισχύει σήμερα για την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να επιλύσει ζητήματα που αφορούν τον άμεσο σχεδιασμό χονδρεμπορικών πάρκων και των ζωνών λιανικού εμπορίου, την ίδρυση φορέα ο οποίος θα μελετά τους οικονομικούς δείκτες της τοπικής αγοράς, την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων μέσα από τις προτάσεις των φορέων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση των μέτρων που προτείνουν οι φορείς του Νομού Ηρακλείου προκειμένου να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός στο εμπόριο και τις επιχειρήσεις του νομού για να μην πληγούν ανεπανόρθωτα από την ίδρυση και λειτουργία των πολυκαταστημάτων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης