Μαν.Στρατάκης: Αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ.


7/2/2012

Μαν.Στρατάκης: Αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ.

Την αύξηση των συνεργαζόμενων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του νέου φορέα, ζήτησε με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Ο κ.Στρατάκης επικαλείται και το Υπόμνημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, όπως επισημαίνονται τόσο από τους ασφαλισμένους όσο και από τους συνταξιούχους των Ταμείων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ στερείται μηχανοργάνωσης στις μονάδες Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η αναγκαία συνεργασία με τον ιατρικό κόσμο και κατά συνέπεια οι συμβεβλημένοι γιατροί είναι πάρα πολύ λίγοι.
Ειδικά στο νομό Ηρακλείου, οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ φτάνουν μέχρι και σήμερα τους 107, αριθμός που δεν επαρκεί για να καλύψει μεγάλες και πολυπληθείς περιοχές, όπως πχ η Μεσσαρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να λειτουργήσει πλήρως και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα ο νέος φορέας, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των συνεργαζόμενων γιατρών, προς όφελος των πολιτών και καταλήγει ερωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και να αυξηθούν οι συνεργαζόμενοι γιατροί, ώστε να βελτιωθεί η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα προς τους πολίτες.