Μαν.Στρατάκης: Να μην συγχωνευτεί το δημοτικό σχολείο Παναγιάς με το 2ο Αρκαλοχωρίου.


21/2/2012

Μαν.Στρατάκης: Να μην συγχωνευτεί το δημοτικό σχολείο Παναγιάς με το 2ο Αρκαλοχωρίου.

Την καθολική άρνηση των φορέων της τοπικής κοινότητας Παναγιάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς με το δωδεκαθέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, έφερε στη Βουλή με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του Δήμου Μινώα αλλά και σε έγγραφη αίτηση των φορέων της τοπικής κοινότητας (Σύλλογος Γονέων, Πολιτιστικός Σύλλογος, Ενορία, Αθλητικός Σύλλογος “Αρκαδία” κ.ά.), το δημοτικό σχολείο Παναγιάς μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, αφού ο αριθμός των μαθητών είναι ικανοποιητικός. Επιπλέον, το σχολείο εξυπηρετεί όχι μόνο μαθητές του οικισμού Παναγιάς αλλά και μαθητές όμορων οικισμών, ενώ παράλληλα υπάρχει προοπτική ενίσχυσης των μαθητών που φοιτούν σε αυτό κατά το επόμενο σχολικό έτος.
Επιπρόσθετα, η σχολική μονάδα διαθέτει σύγχρονες και κατάλληλες κτιριακές υποδομές, ενώ παράλληλα το δωδεκαθέσιο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου είναι ήδη κορεσμένο από προηγούμενες συγχωνεύσεις. Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει ενδοδημοτικό δίκτυο συγκοινωνίας και το οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ιδιαίτερα σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός της καθολικής άρνησης των φορέων της τοπικής κοινότητας Παναγιάς στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του Δημοτικού Σχολείου.
“Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε τη διατήρηση του Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς για το επόμενο σχολικό έτος, θέμα που θα απασχολήσει και την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”, καταλήγει η επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.