Μαρίνα Μαλίων νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5119
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/10/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Μαρίνα Μαλίων νομού Ηρακλείου.

Την αγωνία τόσο των κατοίκων όσο και της δημοτικής αρχής του δήμου Μαλίων, προκαλεί η συνεχιζόμενη χρόνια καθυστέρηση του έργου κατασκευής της μαρίνας των Μαλίων.
Το έργο έχει εγκαταλειφθεί από το 2000 όταν η κατασκευή του διεκόπη για αδιευκρίνιστο λόγο, και μόλις το 2008 είχε γίνει μία προσπάθεια μέσω ιδιωτών αλλά και αυτή απέβει άκαρπη.
Μάλιστα, ο Δήμος Μαλίων είχε προχωρήσει με δικές του δαπάνες στη δημιουργία χερσαίων υποδομών οι οποίες με την πάροδο του χρόνου αχρηστεύονται.
Επειδή, είναι ανάγκη να κατασκευαστεί άμεσα η μαρίνα η οποία θα δώσει μία νέα πνοή στην τουριστική κίνηση της περιοχής αλλά και όλης της Κρήτης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο τουρισμός της Κρήτης έχει απόλυτη ανάγκη για αξιοποίηση και άλλων μορφών τουρισμού πλην του παραθεριστικού.
Επειδή κατά καιρούς ο τοπικός τύπος ασχολείται με το θέμα και δικαιολογημένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Επειδή και άλλες Ερωτήσεις μου στο παρελθόν, όπως η 2409/20-7-2009 έχουν μείνει αναπάντητες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί
Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μαρίνας των Μαλίων, που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί προκειμένου η αξιοποίησή της κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς, να συμβάλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού της περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Υπ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ