Μείωση τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητάει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΠΣΕΑΣ)

Αριθμός πρωτ: 8682
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: Μείωση τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ζητάει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΠΣΕΑΣ).

Με πρόσφατη ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΠΣΕΑΣ), ζητάει τη μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων καθώς υπάρχουν τα περιθώρια μετά τις μειώσεις της τιμής του πετρελαίου.
Επειδή, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η καλώς εννοούμενη απελευθέρωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ασυδοσία και άρα το επιχείρημα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για τις αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων λόγω των αυξήσεων της τιμής του πετρελαίου ακυρώνεται λόγω των σημερινών συνθηκών πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
Επειδή αδικείται μια μεγάλη κατηγορία πολιτών, όπως οι νησιώτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν συχνά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα το κόστος των εισιτηρίων να αποτελεί για αυτούς ένα πολύ σοβαρό παράγοντα.
Επειδή χιλιάδες κάτοικοι της Κρήτης ταξιδεύουν συχνά, είτε για λόγους σπουδών και δουλειάς , είτε για λόγους αναψυχής,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει προκειμένου να προβούν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις σε μείωση της τιμής των εισιτηρίων, μετά και τις μειώσεις της τιμής του πετρελαίου στη διεθνή αγορά, όπως ζητάει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης