Μείωση φορολογίας στα οικολογικά προϊόντα

Αριθμός πρωτ: 1305
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Μείωση φορολογίας στα οικολογικά προϊόντα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, οι Υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Βρετανίας πρόκειται να εισηγηθούν στις 13 Νοεμβρίου μειωμένη φορολογία στα οικολογικά προϊόντα που σέβονται το κλίμα και τη βιοποικιλότητα.
Γεγονός αποτελεί ότι η παραγωγή οικολογικών προϊόντων είναι περισσότερο ευάλωτη από τον αστάθμητο παράγοντα των καιρικών συνθηκών, αφού δεν χρησιμοποιούνται χημικά φυτοπροστατευτικά προϊόντα γεγονός που τα καθιστά πιο ευπαθή.
Επειδή το κόστος παραγωγής στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής όλο και αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί και ιδιαίτερα οι παραγωγοί οικολογικών προϊόντων να υφίστανται μείωση των εισοδημάτων τους.
Επειδή στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν οικολογικά προϊόντα, λόγω αλλαγής των διατροφικών τους συνηθειών στρεφόμενοι σε πιο υγιεινά προϊόντα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να προβούν σε ανάλογα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής των οικολογικών προϊόντων και σε ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να προβούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να προωθηθεί μια τέτοια πρόταση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ