Μεγάλα κενά στα σχολεία του Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3267
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλα κενά στα σχολεία του Νομού Ηρακλείου.

Με την αρ.1497/3.07.09 ερώτησή μου είχα επισημάνει την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Ηρακλείου για την έγκαιρη κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία του νομού.
Με τη ανακοίνωση όμως των διορισμών από το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως δεν θα καλυφθούν και φέτος τα υπάρχοντα κενά αφού οι διορισμοί για το σχολικό έτος 2009-2010 είναι σχεδόν το ένα τρίτο των διορισμών της περυσινής χρονιάς.
Συγκεκριμένα ενώ τη σχολική χρονιά 2008-2009 είχαν προσληφθεί 209 δάσκαλοι φέτος διορίζονται μόνο 73 στο νομό Ηρακλείου και σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα κενά στο νομό Ηρακλείου ανέρχονται σε 170 δασκάλους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Το παραπάνω γεγονός επισημαίνει και ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης με δελτίο τύπου που εξέδωσε στο οποίο αναφέρει, για ακόμα μία φορά, τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του νομού Ηρακλείου αλλά και το γεγονός πως τα πραγματικά κενά θα φανούν μετά τις αποσπάσεις και τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέα κενά.
Επειδή, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν είναι γνωστά τα πραγματικά κενά, τα οποία σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία είναι μεγάλα, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις και οι παραιτήσεις των εκπαιδευτικών του νομού Ηρακλείου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Με ποιους τρόπους προτίθεται να καλύψει τις ελλείψεις σε δασκάλους που υπάρχουν στα σχολεία του νομού Ηρακλείου προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία του νομού στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης