Μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

Αριθμός πρωτ: 7146
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των καθηγητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Σε χειρότερη μοίρα από τους ωρομίσθιους καθηγητές που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, είναι οι καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, οι οποίοι αναμένουν το πέρας του διδακτικού έτους, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και πάντα με μεγάλη καθυστέρηση, όπως καταγγέλλουν οι φορείς της εκπαίδευσης.
Επειδή κάθε χρόνο επισημαίνω με Ερωτήσεις (6891/26-01-07, 6847/20-01-05) την αντεργατική στάση της Κυβέρνησης να μην πληρώνει για πολλούς μήνες τους εργαζόμενους παραβιάζοντας τα βασικά δικαιώματα των καθηγητών του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
Επειδή το Υπουργείο επανειλημμένως έχει δεσμευθεί να δώσει οριστικό τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμής των καθηγητών, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να δώσει εντολές για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
2) Αν προτίθεται να λάβει μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες οι καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης