Μεγάλη καθυστέρηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων στην παραχώρηση λυόμενων αιθουσών για τη στέγαση σχολείων του Δήμου Γουβών

Αριθμός πρωτ: 1183
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/8/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤHΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη καθυστέρηση του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων στην παραχώρηση λυόμενων αιθουσών για τη στέγαση σχολείων του Δήμου Γουβών.

Με επείγουσα επιστολή του προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων, ο Δήμαρχος Γουβών ζητάει την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού στα αλλεπάλληλα αιτήματα του Δήμου για παραχώρηση λυόμενων αιθουσών, προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των σχολείων της περιοχής.
Όπως τονίζεται, ο Δήμος έχει κατασκευάσει εδώ και αρκετούς μήνες την απαραίτητη υποδομή για δεκαεφτά συνολικώς λυόμενες αίθουσες, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που υποδείχθηκαν από τον Ο.Σ.Κ. Οι αίθουσες ελαφρού τύπου προορίζονται για αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία δασκάλων/καθηγητών και αποχωρητήρια του Δημοτικού Σχολείου Γουβών, του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου και του Νηπιαγωγείου Γουρνών.
Τις συγκεκριμένες αίθουσες έχει ζητήσει ο Δήμος Γουβών εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, ωστόσο η καθυστέρηση του Ο.Σ.Κ. είναι αδικαιολόγητη, με δεδομένο άλλωστε ότι ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα στην κατασκευή των υποδομών και βρισκόμαστε ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επειδή το αίτημα του Δήμου Γουβών, των Διευθύνσεων των σχολείων της περιοχής και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, είναι απολύτως δικαιολογημένο και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα για την επίλυση του έντονου στεγαστικού προβλήματος των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων της περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για να παραχωρηθούν οι δεκαεφτά λυόμενες αίθουσες που έχει επανειλημμένως ζητήσει ο Δήμος Γουβών για τα σχολεία της περιοχής του, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη στέγαση των μαθητών και την εκπαιδευτική διαδικασία κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης