Μεγάλη πτώση επενδύσεων στη χώρα μας

Αριθμός πρωτ: 6520
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη πτώση επενδύσεων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, παρουσιάστηκε σημαντική κάμψη, της τάξης του 64%, στην εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας για το 2007, σε σχέση με το 2006, ενώ αντίθετα παρουσιάστηκε αύξηση περίπου 28% των εκροών για το ίδιο διάστημα.
Όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία, οι εισροές ανήλθαν σε 1,918 εκατ. δολάρια (μείωση περίπου 64% σε σχέση με το 2006) και οι εκροές σε 5,338 εκατ. δολ. (αύξηση περίπου 28% σε σχέση με το 2006).
Επειδή η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία σε συνδυασμό με τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν την τελευταία περίοδο, δεν φαίνεται να αλλάξει και το 2008, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.
Επειδή η αρνητική διεθνής οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να αποτελεί το ανάχωμα της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα μας και κατά συνέπεια για την ευημερία των πολιτών ήρθαν πολύ πριν,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποια συγκεκριμένα μέτρα και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθενται να λάβουν, για την ανάκαμψη των επενδύσεων στη χώρα μας και την απόκτηση από την ελληνική οικονομία νέας δυναμικής.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης