Μεγάλη ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 593
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη ταλαιπωρία επιβατών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ήδη από την αρχή της τουριστικής περιόδου είχαν αρχίσει να διαφαίνονται τα καθιερωμένα προβλήματα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τα οποία σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών, τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή τους, καθώς και τη δυσφήμιση της Κρήτης.
Η ασφυκτικά περιορισμένη χωρητικότητα του αεροδρομίου και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές αναγκάζουν τους επιβάτες σε καθημερινή βάση να συνωστίζονται τόσο στον έλεγχο εισιτηρίων όσο και στην παραλαβή των αποσκευών. Οι τουρίστες αναγκάζονται να ψάχνουν τις αποσκευές τους αφού οι ιμάντες που τις μεταφέρουν δεν διαθέτουν φωτεινές ενδείξεις, αφενός με τα νούμερα των πτήσεων και αφετέρου με τον τόπο άφιξης.
Επειδή με τις 3965/6-2-07, 8169/17-5-07 Ερωτήσεις μου είχα επισημάνει την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων του αεροδρομίου Ηρακλείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.
Επειδή μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στις προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών, οι οποίες σε συνδυασμό με τα λειτουργικά προβλήματα του αεροδρομίου προκαλούν την αγανάκτηση των επιβατών.
Επειδή είχατε εξαγγείλει μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων στο χώρο του αεροδρομίου «Ν. Καζαντάκης», ωστόσο η βέλτιστη απόδοση των παρεχομένων υπηρεσιών του αεροδρομίου για την οποία είχατε δεσμευθεί, δεν έχει επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ξένοι και οι Έλληνες επιβάτες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου και η επίλυση των εκκρεμούντων προβλημάτων εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης