Μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών για τις ενστάσεις του Εθνικού Κτηματολογίου

Αριθμός πρωτ: 383
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/1/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών για τις ενστάσεις του Εθνικού Κτηματολογίου.

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης του Ηρακλείου αλλά και οι εκπρόσωποί τους, δικηγόροι, προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, μετά την παραλαβή των φύλλων ελέγχου.
Η προ μηνός σύσκεψη φορέων της πόλης με τους υπεύθυνους της «Κτηματολόγιο ΑΕ» δεν απέδωσε τα αναμενόμενα γιατί η ταλαιπωρία όχι μόνο συνεχίζεται αλλά μεγαλώνει εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.
Οι δύο ουσιαστικά υπάλληλοι που παραλαμβάνουν τις ενστάσεις, για να τις μεταβιβάσουν απλά στην Αθήνα, πέραν από το ότι και οι ίδιοι υποφέρουν, δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.
Η εφευρετικότητα των ιδιοκτητών και η καθιέρωση, από τους ίδιους, σειράς προτεραιότητας από της 5ης πρωινής δεν λύνει το πρόβλημα και η αγωνία επιτείνεται με την παρέλευση του χρόνου και έχει ως αποτέλεσμα διαπληκτισμούς και σκηνές απείρου κάλλους που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στην Κτηματολόγιο ΑΕ, ώστε να οργανώσει και να στελεχώσει το γραφείο του Ηρακλείου με το σωστό τρόπο και το απαιτούμενο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης