Με μεγάλες φθορές το Παγκρήτιο Στάδιο

Αριθμός πρωτ: 3583
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Με μεγάλες φθορές το Παγκρήτιο Στάδιο.

Σε προηγούμενη ερώτησή μου και συγκεκριμένα με τη 11223/5-5-08 είχα επισημάνει τη καθυστέρηση στις διαδικασίες παραχώρησης του Παγκρητίου Σταδίου στο Δήμο Ηρακλείου από την εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ αλλά και τη μη διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων από τη κυβέρνηση για τη συντήρησή του. Τελικά, την ερχόμενη Τετάρτη (02-09-09) καλείται ο Δήμος Ηρακλείου να επικυρώσει το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του Παγκρήτιου Σταδίου ώστε να αναλάβει και επίσημα τη διαχείριση του.
Η επιτροπή όμως, η οποία ορίστηκε από το δήμο για να συντάξει το πρωτόκολλο, εντόπισε μεγάλες φθορές και βλάβες στο στάδιο αφού η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» δεν φρόντισε να τις αποκαταστήσει.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου εντοπίστηκαν σπασμένες πόρτες, καθίσματα, κάγκελα, κατασκευαστικές ατέλειες, προβλήματα στα κλιμακοστάσια, φθαρμένες πυροσβεστικές φωλιές καθώς και ηλεκτρολογικά προβλήματα σχεδόν σε όλους τους χώρους, που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του σταδίου.
Επειδή, το Παγκρήτιο Στάδιο αποτελεί το μεγαλύτερο στάδιο στη Κρήτη στο οποίο έχουν επενδυθεί τεράστια χρηματικά ποσά για την κατασκευή του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Επειδή, η ομαλή λειτουργία του σταδίου θα συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του αθλητισμού της πόλης του Ηρακλείου αλλά και γενικότερα της Κρήτης.
Επειδή, το μοναδικό στάδιο, το στάδιο Ελευθερίας, το οποίο μέχρι και σήμερα εξυπηρετεί τους δημότες του Ηρακλείου χρίζει επισκευών αφού οι φθορές του είναι μεγάλες.
Επειδή, από το 2004 ,οπότε και κατασκευάστηκε, τη διαχείρισή του Παγκρήτιου Σταδίου είχε αναλάβει η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ η οποία ήταν και υπεύθυνη για τη συντήρησή του.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ. κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών- ζημιών που υπάρχουν στο Παγκρήτιο Στάδιο πριν αυτό παραδοθεί στο Δήμο Ηρακλείου ή έστω να χρηματοδοτήσουν το Δήμο Ηρακλείου ώστε να πραγματοποιήσει εκείνος τις απαιτούμενες για την ομαλή λειτουργία του σταδίου επισκευές.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης