Μ.Στρατάκης για το συνταξιοδοτικό σύστημα στο δημόσιο 16/7/2010

Ηράκλειο, 16/7/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ανατροπή είναι χωρίς προοπτική, ενώ η αλλαγή αφήνει προοπτική», απάντησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπ.Οικονομικών σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα στο δημόσιο τομέα.
Και συνέχισε: «Εμείς αυτό υπηρετούμε. Και κάποια στιγμή όσοι θέλουν να εντάσσονται στον προοδευτικό χώρο αυτά τα ζητήματα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν στη συνείδησή τους. Γιατί τότε πραγματικά οι λαϊκές δυνάμεις θα συμπορευτούν προς τη σωστή κατεύθυνση».
Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «υποκρισία, ανακολουθία, απαξίωση, ταφόπλακα» ο κ.Στρατάκης επεσήμανε ότι αυτοί που τους εκστομίζουν τους αφορούν, και επειδή τους αφορούν θα πρέπει να γνωρίζουν και τη λαϊκή παροιμία που λέει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», καθώς υποδηλώνουν την ευθύνη τους και τη φυγομαχία τους από τις τεράστιες ευθύνες.
Το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων διαμορφώνει συνθήκες ενός κράτους δικαίου, που είναι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία για να συνδράμει την προσπάθεια να ξεφύγουμε από την κρίση.
Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αλλάξει ρυθμίσεις από τις οποίες μπορεί να προκύψουν αδυναμίες από την εφαρμογή τους, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπ.Οικονομικών ενέταξε και γι’ αυτό το νομοσχέδιο τη μεγάλη αλλαγή του νέου ασφαλιστικού συστήματος που μιλάει για την εγγύηση από πλευράς ελληνικού δημοσίου σε ό,τι αφορά τις συντάξεις.
Ο κ.Στρατάκης τόνισε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση έχει σαν στόχο μέσα από αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, το πώς θα αλλάξει το ασφαλιστικό σύστημα και το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτό είναι μία αναγκαιότητα των καιρών και είναι μία αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός κράτους δικαίου που είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα.
Επιπρόσθετα, κατέθεσε τρία σημαντικά έγγραφα που αφορούν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: Το ένα είναι από τον σύλλογο τριτέκνων Νομού Ηρακλείου που αναφέρεται στο πώς θα γίνει σωστότερη η μεταβατικότητα στα όρια ηλικίας για τους τρίτεκνους, το δεύτερο από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το τρίτο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας που αναφέρεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τέλος, ο κ.Στρατάκης ανέφερε ότι το νέο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων και η δημιουργία ενιαίου ταμείου για όσους παρέχουν μισθωτή εργασία, αποκαθιστά αδικίες του παρελθόντος και κυρίως διαμορφώνει ένα κλίμα ισονομίας που είναι απαραίτητο και στους πολίτες αυτήν την περίοδο.
«…Όλα αυτά διαμορφώνουν τους καλύτερους δυνατούς όρους και προϋποθέσεις για το σύνολο του ελληνικού λαού, για να πορευθεί προς την κατεύθυνση του σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας που η κυβέρνηση θα φέρει το Σεπτέμβριο, και που θεωρούμε ότι μ’αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να υπηρετηθεί για να αλλάξουν τα δεδομένα στη χώρα, και βεβαίως να αλλάξουν τα δεδομένα για τους πολίτες», κατέληξε.