Νέα εκτίναξη των τιμών των καυσίμων

Αριθμός πρωτ: 3271
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Νέα εκτίναξη των τιμών των καυσίμων.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά των καυσίμων επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά καθώς η μέση της τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνθηκε με νέα αύξηση της τάξης του 1,09%.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες τιμοληψίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων σε ολόκληρη τη χώρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης στη λιανική αγορά διαμορφώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου πανελλαδικά στα 1,111 ευρώ το λίτρο, ενώ η αντίστοιχη τιμή την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1,099 ευρώ το λίτρο.
Επειδή η τιμή διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα και ξεπερνά τα 1,2 ευρώ το λίτρο σε περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως είναι ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη γενικότερα.
Επειδή στο μόνο το οποίο αρκείται η Κυβέρνηση είναι η αποφυγή των δικών της ευθυνών με την αιτιολόγηση της αύξησης των διεθνών τιμών της βενζίνης, ενώ σιωπά όταν οι τιμές των διεθνών τιμών της βενζίνης πέφτουν και οι μειώσεις δεν φτάνουν ποτέ στον καταναλωτή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου η κατάσταση έχει οξυνθεί κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης