Οικονομική ενίσχυση παραλιακών Δήμων Νομού Ηρακλείου για την απόκτηση των απαραίτητων μέσων απορρύπανσης

Αριθμός πρωτ: 9835
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
3) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση παραλιακών Δήμων Νομού Ηρακλείου για την απόκτηση των απαραίτητων μέσων απορρύπανσης.

Το πρόσφατο περιστατικό ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής στους Καλούς Λιμένες, στα νότια του Νομού Ηρακλείου ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης των απαραίτητων απορρυπαντικών μέσων που απαιτούνται να έχουν οι παραλιακοί δήμοι.
Παρά την άμεση κινητοποίηση των αρχών προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση, σε μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες που την επισκέπτονται, κοινή διαπίστωση αποτελεί η έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων από τους δήμους.
Επειδή όλοι οι παραλιακοί δήμου του Νομού Ηρακλείου πρέπει να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα μέσα απορρύπανσης, όπως πλωτά φράγματα, ειδικά απορρυπαντικά μέσα καθώς και σκάφος προκειμένου μπορούν άμεσα να επέμβουν σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης.
Επειδή το κόστος κάλυψης των μέσων απορρύπανσης είναι υψηλό και σχεδόν απαγορευτικό για κάθε δήμο,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά τους παραλιακούς Δήμους του Νομού Ηρακλείου, για να καλύψουν το κόστος των απαραίτητων μέσων απορρύπανσης της θάλασσας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά περιπτώσεις ρύπανσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης