Οικονομική ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας της Στουτγάρδης

Αριθμός πρωτ: 11747
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/12/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας της Στουτγάρδης.

Η ελληνική κοινότητα της Στουτγάρδης, η οποία γιόρτασε πρόσφατα τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παρουσιάζει μια πλούσια δράση και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς και κοινής δράσης των Ελλήνων της Στουτγάρδης.
Η ελληνική πολιτεία όμως δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για την στήριξη των προσπαθειών της κοινότητας αφού από το 2006 έχει να της χορηγήσει οικονομική ενίσχυση με αποτέλεσμα τα μέλη από το υστέρημα τους να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας της κοινότητας.
Το σχετικό αίτημα για το 2008 έχει υποβληθεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας από τις 29/7/2008 μαζί με όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη.
Επειδή οι ανάγκες είναι μεγάλες, οι χορηγίες από Έλληνες επιχειρηματίες δεν επαρκούν και το αίσθημα αδικίας είναι εμφανές αφού άλλες κοινότητες με λιγότερη δράση ενισχύονται με περισσότερα χρήματα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ενισχύσει την ελληνική κοινότητα Στουτγάρδης για να καλύψει τις ανάγκες για πολιτιστικές εκδηλώσεις, την αγορά πολιτισμικού υλικού (εθνικές στολές) και ανακαίνιση του κτιρίου της, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν στο σύνολό τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης