Ολιγωρία για την κατασκευή του Μουσείου Μεσσαράς

Αριθμός πρωτ: 6011
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/2/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Ολιγωρία για την κατασκευή του Μουσείου Μεσσαράς.

Για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο το θέμα του μουσείου της Μεσσαράς, με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου της Άρτας αλλά και αυτου της Πρέβεζας το οποίο λειτουργεί ήδη.
Το μουσείο στη Μεσσαρά είναι έργο, η δημιουργία του οποία κρίνεται αναγκαία, προκειμένου τα ευρήματα από τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην περιοχή, να αξιοποιηθούν και να μην παραμένουν ξεχασμένα σε χώρους με ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης, να κινδυνεύουν από τη φθορά του χρόνου αλλά και από τους αρχαιοκάπηλους.
Οι αρχιτεκτονικές μελέτες για την ανέγερση του μουσείου έχουν ολοκληρωθεί από το Μάρτιο του 2004, αλλά είναι ξεχασμένες από τους αρμόδιους.
Επειδή η τελική επιλογή της θέσης του Μουσείου της Άρτας έγινε την ίδια χρονική περίοδο με αυτή του Μουσείου της Μεσσαράς και το Μουσείο της Πρέβεζας ολοκληρώθηκε στην περίοδο 1999-2003, η τοπική κοινωνία και ο τύπος έχουν αγανακτήσει με την είδηση ότι αναμένονται τα εγκαίνια του Μουσείου της Άρτας ενώ για το μουσείο της Μεσσαράς δεν έχουν μπει ούτε τα θεμέλια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:

Αν προτίθεται να αναζητήσει τα απαιτούμενα κονδύλια έτσι ώστε να γίνει επιτέλους η αρχή, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ