Ολοκλήρωση διάνοιξης δρόμου Ηράκλειο – Καστέλλι μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καινούργιου Χωριού και Γαλίπε του Δήμου Επισκοπής

Αριθμός πρωτ: 3778
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση διάνοιξης δρόμου Ηράκλειο – Καστέλλι μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καινούργιου Χωριού και Γαλίπε του Δήμου Επισκοπής.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει σταματήσει η ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει το Ηράκλειο με το Καστέλλι δια μέσω του Δήμου Επισκοπής.
Συγκεκριμένα ένα τμήμα μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καινούργιου Χωριού και Γαλίπε του Δήμου Επισκοπής δεν έχει ούτε καν διανοιχτεί αν και έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και μεγάλο μέρος των τεχνικών έργων.
Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτούν αφού πολλές φορές αδυνατούν να εξυπηρετηθούν γιατί κανένα μεγάλο όχημα (λεωφορείο ή φορτηγό) φεύγοντας από Ηράκλειο δεν μπορεί να περάσει από τον υφιστάμενο δρόμο σε αυτό το τμήμα εξαιτίας της μεγάλης στενότητας του δρόμου.
Επειδή η πλήρης διάνοιξη του δρόμου είναι επιτακτική και η ανάγκη θα είναι ακόμη εντονότερη όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος Καρτερός – Επισκοπή γιατί θα αυξηθεί η κίνηση οχημάτων προς την περιοχή.
Επειδή είναι αδιανόητο να μεσολαβούν τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα για την ολοκλήρωση δρόμων που έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν με αποτέλεσμα η μελέτη της κατασκευής να είναι ξεπερασμένων προδιαγραφών όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου που έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια αν και απομένουν λίγα μέτρα (περίπου 800 μέτρα) για την πλήρη διάνοιξή του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ