Ολοκλήρωση μελέτης ανισόπεδου κόμβου Μαλίων και συνδετήριου δρόμου κόμβου με παλαιά εθνική οδό

Αριθμός πρωτ: 6013
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤON ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση μελέτης ανισόπεδου κόμβου Μαλίων και συνδετήριου δρόμου κόμβου με παλαιά εθνική οδό.

Με την 7600/4-5-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει την ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης του ανισόπεδου κόμβου Μαλίων και του συνδετήριου δρόμου του κόμβου με την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά και να απαλλαγεί από την ηχορύπανση των διερχόμενων οχημάτων ο Δήμος.
Στην απάντησή του το ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρει πως θα συμπεριλάβει στην πρώτη αναθεώρηση του σχεδιασμού των μελετών οδικών έργων και το εν λόγω αίτημα του Δήμου Μαλίων.
Ωστόσο, εννέα μήνες μετά, παρατηρείται στασιμότητα στις διαδικασίες υλοποίησης αυτού του ζωτικής σημασίας, για την ευρύτερη περιοχή, έργου.
Επειδή το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να υλοποιήσει τη συνολική μελέτη βιώσιμης κινητικότητας στα Μάλια, γεγονός που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα ανοίξει το δρόμο για σειρά παρεμβάσεων μέσα στην πόλη.
Επειδή με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθεί το όραμα της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υποδομών, αναζητώντας ποιοτικότερο τουρισμό,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μελέτης και υλοποίηση του συνδετήριου δρόμου, ώστε να υπάρξει ασφαλής σύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού με τον πολυσύχναστο, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, Δήμο Μαλίων και να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ