Ομιλία Μανόλη Στρατάκη επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κατάργηση του φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών – Απαλλαγή πρώτης κατοικίας – Ενιαίο τέλος ακινήτων – Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις»

16 Ιανουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ανίκανη Κυβέρνηση σκανδάλων που προσβάλλει τον ελληνικό λαό και υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας, έκανε λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κατάργηση του φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών – Απαλλαγή πρώτης κατοικίας – Ενιαίο τέλος ακινήτων – Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις».
Ο κ. Στρατάκης επεσήμανε την αποκλειστική μέριμνα που επιδεικνύει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά προκειμένου να καλύψει τις ατασθαλίες των στελεχών της και τα σκάνδαλα, τη στιγμή που αδιαφορεί για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και όχι μόνο δεν ασκεί κοινωνική πολιτική, αλλά επιβαρύνει καθημερινά τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με νέους φόρους λειτουργώντας με επικοινωνιακούς όρους κοροϊδεύοντας των ελληνικό λαό.
Επιβάλλει το ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας που συνεπάγεται την φορολογία των πολιτών κάθε χρόνο προκειμένου να εξυπηρετηθεί η σπατάλη της διαχείρισης της Κυβέρνησης της Ν.Δ. αντί της περιστολής δαπανών των 10 δις ευρώ, όπως είχε υποσχεθεί.
Με το πρόσχημα της κατάργησης του εφάπαξ φόρου των γονικών παροχών και του φόρου κληρονομίας, ανέφερε ο κ. Στρατάκης, η Κυβέρνηση επιβάλλει νέους έμμεσους φόρους σε ετήσια βάση, στοχεύοντας να φορολογήσει τους πολλούς και απαλλάσσοντας τους λίγους έχοντες και κατέχοντες, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η κατάργηση του τέλους μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Όσον αφορά την επιστροφή του φόρου στο πετρέλαιο που θα πληρώνουν οι αγρότες, ο κ. Στρατάκης κατήγγειλε τη μεθοδευμένη αυτή διαδικασία, αφού ο αγροτικός κόσμος ουσιαστικά δεν απαλλάσσεται αλλά επιβαρύνεται και ταλαιπωρείται επιπλέον.
«Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης γίνεται αντιληπτή κάθε μέρα και από περισσότερους Έλληνες», υπογράμμισε ο κ. Στρατάκης, αναδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί αφού δεν υλοποιείται ούτε η εντολή του Πρωθυπουργού να συνοδεύονται τα σχέδια νόμου από έκθεση αξιολόγησης, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση οφέλους-κόστους, αλλά ούτε εξυπηρετείται κάποια αναπτυξιακή διάσταση από τις νέες ρυθμίσεις.