Ομιλία Μανόλη Στρατάκη επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Οδική Βοήθεια Οχημάτων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Φεβρουαρίου 2008

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών «Οδική Βοήθεια Οχημάτων» τόνισε την πρόθεση της Κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, να προβεί στη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων και όχι σε ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος της οδικής βοήθειας καθώς και του ορθολογικού σχεδιασμού για την ανάπτυξή της.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, κατά την παρουσία του ίδιου στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είχε γίνει ουσιαστική και ορθολογική προσπάθεια αντιμετώπισης του ζητήματος της οδικής ασφάλειας, με τη δημιουργία των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής , σοβαρή υποδομή που αποτέλεσε τη βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ένα επίτευγμα που απέσπασε τα θετικά σχόλια όλων των πτερύγων.

Ο κ. Στρατάκης κατά την ομιλία του προέβη σε συγκεκριμένες επισημάνσεις για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού επιδιώκεται η δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων στο ζήτημα της οδικής βοήθειας, δεδομένου ότι σε όλη την ελληνική επικράτεια υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις οδικής βοήθειας να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα οι εταιρείες της επαρχίας να μην πληρώνονται με βάση το περιστατικό που θα εξυπηρετούν , αλλά με βάση τη συμμετοχή που θα έχουν και την εκχώρηση από τις κεντρικές εταιρείες, γεγονός που δεν είναι γνωστό κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη και τι αποτέλεσμα θα έχει σε σχέση με τον καταναλωτή και τους πολίτες, που η εξυπηρέτησή τους πρέπει να είναι ο κύριος στόχος.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να υπάρχει ενιαία λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του για όλη την επικράτεια και να μην υπάρχει διαχωρισμός , όπως επιχειρείται από την Κυβέρνηση αφού κάνει διακρίσεις για τα νησιά και τα διαχωρίζει από την ηπειρωτική χώρα σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν δέχεται ούτε τις επισημάνσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αλλά επιπλέον θεσπίζει θέσεις εκεί που δεν χρειάζονται για να αυξήσει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και να επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Ο κ. Στρατάκης έκανε εκτενή αναφορά στα ΚΤΕΛ Κρήτης, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση θα κάνει έγκλημα αν δεχτεί την κατεύθυνση της τροπολογίας των Βουλευτών της Ν.Δ. του Νομού Χανίων , γιατί το σημαντικό θέμα είναι να υπάρξει ενοποίηση των δυνάμεων της Κρήτης προκειμένου να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό αλλά και για να υπάρξουν οι υγιείς προϋποθέσεις ανάπτυξης και μετά το 2016-2017 που τελειώνει η διαδικασία προστασίας, ώστε να υπάρχει μια δίκαιη λύση για τα ΚΤΕΛ από τη μια και από την άλλη η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και κυρίως των επισκεπτών της Κρήτης.