Ομιλία Μανόλη Στρατάκη στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ακρίβεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με την ακρίβεια, επεσήμανε την αδυναμία της κυβέρνησης όχι μόνο να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, αλλά και να παρέμβει επί της ουσίας με αποτέλεσμα τα πράγματα να χειροτερεύουν με αλματώδεις ρυθμούς.

Στα 41 μέτρα του Υπ. Ανάπτυξης που υποτίθεται θα έλυναν το πρόβλημα, προστέθηκαν άλλα πέντε, για τα οποία προβλέπονται πέντε νομοθετικές ρυθμίσεις, χωρίς όμως ο αρμόδιος Υπουργός να φέρει καμιά για συζήτηση στη Βουλή αλλά ούτε να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή παρά το καθολικό αίτημα των Βουλευτών.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί και κάτι το εντελώς κωμικοτραγικό. Έχουμε από τη μια μεριά τις αυξήσεις του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων που φθάνουν μέχρι το 100% και 150%, σε λιπάσματα, φάρμακα και ζωοτροφές, και από την άλλη ο αγρότης παραγωγός εισπράττει πολύ λιγότερα από αυτά που εισέπραττε το προηγούμενο διάστημα, οι δε τιμές στα ράφια των καταστημάτων για τον καταναλωτή αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς!

Καυτηρίασε ακόμη την επιλογή της κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά να την μετατρέψει σε υπηρεσία του Υπ.Ανάπτυξης, με ταυτόχρονη μείωση αντί για άυξηση του ανθρώπινου δυναμικού της αυξάνοντας την αδυναμία παρέμβασης της.

Η Κυβέρνηση έχει στα χέρια της μηχανισμούς που θα μπορούσε να τους αξιοποιήσει αν πραγματικά ήθελε να επιβάλει τον υγιή ανταγωνισμό, σκόπιμα όμως δεν τους αξιοποιεί γιατί θέλει να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Για παράδειγμα, η φορολογία των κερδών ανάλογα με το ποσοστό της κερδοφορίας θα έδινε ένα γερό κτύπημα στην ασύδοτη κερδοσκοπία.

«Μιλάμε για μια ακρίβεια που έχει φτάσει σε μια κατάσταση που δεν ελέγχεται πλέον, μια ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Στρατάκης.