Ομιλία Μ.Στρατάκη στην “Ανδρόγεω”

6 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόγεω», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η ανοιχτή ομιλία-συζήτηση, που οργάνωσε η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βόρειων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, με ομιλητή τον βουλευτή Ηρακλείου
κ.Μανόλη Σοφ. Στρατάκη.

Ο κ.Στρατάκης παρουσίασε τα αρνητικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων-νεοσυντηρητικών πολιτικών που εφάρμοσε τα τελευταία πέντε χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Επακόλουθο είναι να βιώνει η Ελλάδα μία από τις δυσκολότερες περιόδους πεσιμισμού και στασιμότητας, με κίνδυνο τη δημιουργία μή ανατρέψιμων καταστάσεων.
Όλες οι δυσοίωνες εξελίξεις, όπως η διόγκωση του δημόσιου χρέους, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, η μείωση των δαπανών για υγεία και παιδεία, η αύξηση της ανεργίας, της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας, προϋπήρξαν της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο κ.Στρατάκης τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι ως πολλαπλασιαστές μπορούν να επηράσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, γιατί μόνο οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων, στα πλαίσια της αέναης σύγκρουσης μεταξύ οικονομίας και πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα έχει ξεκαθαρίσει και το πρόγραμμα που προτείνει στον ελληνικό λαό λαμβάνει υπόψη του όλες αυτές τις παραμέτρους.

Οι πέντε στόχοι του ΠΑΣΟΚ ως αυριανή κυβέρνηση (Ελληνική φωνή με αξιώσεις, Πράσινη Ανάπτυξη, Παιδεία και Πολιτισμός, Κράτος Πρόνοιας, Παραγωγικό και Ευνομούμενο Κράτος) είναι οι δεσμεύσεις προς την κοινωνία, με εγγυητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ.Στρατάκης, καταλήγωντας, κάλεσε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να εκφράσουν την απαίτησή τους για παγίωση της κοινωνικής συνοχής με πρώτη ευκαιρία τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τη νίκη της προοδευτικής παράταξης, αφορά το μέλλον της χώρας και γι’αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικός».