Μ.Στρατάκης: «Οι βουλευτές της περιφέρειας χρειάζονται αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές τους ανάγκες και όχι λιμουζίνες πολυτελείας» (12/11/2009)

Ηράκλειο, 14/11/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μιλώντας την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου Προϋπολογισμού των δαπανών της Βουλής για το οικονομικό έτος 2010, επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, προς το καλύτερο, στις διαδικασίες και την εξυπηρέτηση που παρέχει το Κοινοβούλιο και αυτό οφείλεται σε όλους όσους διετέλεσαν Πρόεδροι της Βουλής ξεκινώντας από τον κ.Απόστολο Κακλαμάνη μέχρι σήμερα.

Επίσης, χαιρέτισε την προτροπή του Προέδρου της Βουλής κ.Πετσάλνικου προς τους βουλευτές, για αντικατάσταση των αυτοκινήτων που διαθέτουν με άλλα μικρότερου κυβισμού, που θα εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των βουλευτών.

Γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι βουλευτές της περιφέρειας δεν θέλουν πολυτελείς κούρσες, δεν θέλουν πολυτελή αυτοκίνητα. Θέλουμε αυτοκίνητα που να μπορούν να μας εξυπηρετήσουν. …Διότι όταν έχεις την υποχρέωση και την ανάγκη να περάσεις έναν καρόδρομο, ασφαλώς δεν μπορείς να πας με μία κούρσα πολυτελείας σαν αυτές που μπορούμε να πάρουμε από τη Βουλή, όταν μάλιστα έχουμε στερηθεί του δικαιώματος να πάρουμε ένα τζιπ, έστω μικρού κυβισμού, για να έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σ’ αυτές τις περιοχές». Πρότεινε δε τρόπο μείωσης του κόστους για τη Βουλή από την χρηματοδοτική μίσθωση.

Επίσης, ο κ.Στρατάκης ανέδειξε την ανάγκη για μεγαλύτερη προβολή του κοινοβουλευτικού έργου, καθώς, ενώ η τηλεόραση της Βουλής, έχει πολλούς σοβαρούς τηλεθεατές που αναζητούν την ενημέρωση του Κοινοβουλίου, ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα όπου δεν μπορούν καν να δουν το κανάλι της Βουλής και είναι υποχρέωση της πολιτείας, αφού διαθέτει τις συχνότητες που είναι δημόσιο αγαθό να μπορούν να δουν το κανάλι της Βουλής όλοι οι πολίτες της χώρας, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, ακόμα και οι Έλληνες του εξωτερικού.

«Εξάλλου είναι γνωστό ότι στον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT, το ελληνικό δημόσιο διαθέτει αναμεταδότες οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν γι’αυτό το σκοπό», ανέφερε ο κ.Στρατάκης.

Τέλος, ζήτησε ακόμα στα πλαίσια ψήφισης των εκτελεστικών νόμων του αναθεωρημένου συντάγματος να περιοριστεί η δημιουργία βουλευτών δύο ταχυτήτων.