Ομιλία Μ.Στρατάκη στην ΤΟ ΠΑΣΟΚ Κεντρικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου

Ηράκλειο 28/5/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε η ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με τον βουλευτή Ηρακλείου, κ.Μανόλη Σοφ. Στρατάκη, την Τρίτη 27/5, στην Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κεντρικών Συνοικιών Ηρακλείου (Μασταμπά), στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Ο κ.Στρατάκης έκανε ανάλυση της ήττας των νεοσυντηρητικών πολιτικών που εφάρμοσε τα τελευταία πέντε χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με επακόλουθο η Ελλάδα να βιώνει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της μεταπολίτευσης και με ορατό τον κίνδυνο δημιουργίας μη ανατρέψιμων καταστάσεων.

Όλες οι δυσοίωνες εξελίξεις, όπως η διόγκωση του δημόσιου χρέους, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, η μείωση των δαπανών για υγεία και παιδεία, η ακρίβεια, η αύξηση της ανεργίας, της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας, προϋπήρξαν της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο κ.Στρατάκης, επεσήμανε, ακόμη, την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των πολιτών ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος των πολλών, εξυπηρετώντας το κεφάλαιο και τους πολύ λίγους ημέτερους, κουμπάρους και τα golden boys.

Ανέδειξε, επίσης, τη σημασία της ψήφου στις Ευρωεκλογές, καθώς με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ οι πολίτες: ενισχύουν τη διεκδικητική δύναμη και τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνουν ισχυρό μήνυμα αλλαγής στη χώρα μας, ενδυναμώνουν την προοδευτική στροφή της Ευρώπης και διασφαλίζουν μία ισχυρή Σοσιαλιστική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, την Παρασκευή 5/6 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.